119 Kč vč. DPH
Azorky – pamlsky jsou tyčinky o průměru cca 1cm, které se dají snadno lámat na menší kousky.
1 ks = 100 g pamlsků.
Není skladem
Hovězí maso je velmi hodnotným druhem masa, protože obsahuje vysoký podíl bílkovin, které jsou jedny z hlavních živin a jsou nezbytné pro růst, regeneraci a látkovou výměnu. Bílkoviny jsou tvořeny aminokyselinami a nelze získat jinak než z potravin, protože tělo si samo neumí vytvořit.
Hovězí maso je mimo jiné zdrojem Železa (pomáhá proti slabosti, únavě, a podporuje správné fungování metabolismu a příznivě ovlivňuje imunitní systém a pomáhá přenosu kyslíku do svalů a tkání), Zinku (nezbytný pro tělesný růst, vývoj imunitního systému, pro hojení ran, pokožku, srst a drápy), Selenu (obranyschopnost organizmu, správná funkce jater, štítné žlázy, reprodukce a růst), také pomáhá při hojení a regeneraci po fyzické námaze, kyseliny listové, ta je nezbytná pro syntézu nukleových kyselin, které tvoří DNA a RNA, také je důležitá pro krvetvorbu a tvorbu vitamínu B12. Ten se podílí na metabolizmu tuků, sacharidů a bílkovin, podporuje také chuť k jídlu, zabraňuje anemii a podílí se na tvorbě červených krvinek). Hovězí maso je také přirozeným zdrojem kyseliny linolové, která napomáhá rovnováze mezi svalovou a tukovou hmotou v těle.
Hovězí játra, začněme mýtem okolo toxinů v játrech. Játra skutečně fungují jako čistička a tělo zbavují toxinů, s důrazem na slovo zbavují se! Játra totiž toxiny neukládají, ale tělo od nich čistí a toxiny z těla vylučují. Játra jsou pro správné fungování organismu velmi důležitá. Játra obsahují vyšší množství cholesterolu, ale obsahují i Lecitin, který cholesterol v krvi snižuje! Játra stejně jako svalovina obsahují hodně bílkovin, vitamínů a minerálů. Obsahují snadno vstřebatelné Železo a vitamín B12, kdy obě tyto látky jsou nezbytné pro přenos kyslíku do krve a tkání. Tyto látky jsou také nezbytné pro správnou funkci nervového systému. Jako další je v nich kompletní řada vitamínu B a vitamín D, A, Zinek, Měď a Chrom.
Kokos , lipidy v něm obsažené jsou jednodušeji metabolizovány a automaticky využívány jako zdroj energie, aniž by se ukládaly v tukové tkáni. Tento tuk má pozitivní vliv na srdce. Také obsahuje kyselinu Laurovou, která při trávení vytváří látku zvanou monolaurin, která má antivirový a antibakteriální účinek. Velkým přínosem jsou také antioxidační látky (polyfenoly), které posilují imunitní systém a bojují proti zánětu.
Naše pamlsky jsou vyráběny z čerstvého masa, které je ihned po dovezení zpracováno a připraveno na sušení.
Pamlsky jsou konzervované pouze pomalým sušením při nízkých teplotách, bez použití konzervantů a chemických přísad.